sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Vadelmainen juustokakku

Kuvaa ei valitettavasti ole, mutta tässä ihanainen ohje:


Pohja


10 suklaakeksiä (jos pieniä, niin 15)
90 g voita


Täyte


400 g tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
100 g tomusokeria
4 liivatelehteä
1 dl vadelmamehutiivistettä
2 tl sokeria
elintarvikeväriä


Koristeluun: tuoreita vadelmia


Murskaa keksit hienoksi muruksi ja lisää sula voi. Taputtele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja laita hyytymään täytteen teon ajaksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita tuorejuuston kanssa niin, että seos on tasaista. Voit lisätä myös tomusokerin ja tarvittaessa 2 tl taloussokeria seokseen. Kuumenna vadelmamehutiiviste ja sekoita liotetut liivatelehdet kuumaan mehuun. Lisää mehuseos taikinaan ja jotta kakusta saisi vadelmaisen vaaleanpunaisen, lisää pari lorausta elintarvikeväriä täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kumoa täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Jätä hyytymään väh. 3 tunniksi. Koristele tuoreilla vadelmilla tai valmista kiille kuten glögikakussa, mutta korvaa glögi vadelmamehulla ja murskatuilla vadelmanpaloilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti