Tämä ohje löytyi ihan vain päästäni, eri reseptejä yhdistelemällä.
Pohja on tuttu:
10 kpl Digestive-keksejä
75 g voita
Täyte on ihanaakin ihanampaa, raikasta:
1 prk Viola laktoositon tuorejuusto (maustamaton)
1 prk Viola laktoositon Sitruuna-tuorejuusto
2 dl vispikermaa (laktoositon)
5 liivatelehteä
1 dl sitruunamehua (joko suoraan sitruunasta puristettuna tai valmiina uutteena)
1 sitruunan kuori raastettuna
100 g tomusokeria
4 rkl taloussokeria (lisää maun mukaan)
Valmista ensin pohja: sulata voi ja sekoita valmiiksi murustettuihin Digestiveihin. Taputtele pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Täytteessä sekoita ensin keskenään tuorejuusto ja kerma. Kuumenna sitruunamehu ja sekoita liotetut liivatelehdet niihin. Lisää täytteeseen sitruunamehu-liivateseos, tomusokeri ja raasta joukkoon yhden sitruunan kuori. Lisää maun mukaan sokeria, jotta kakusta ei jää hapan. Voit koristella kakun sitruunaviipaleilla tai raastamalla sitruunaa myös kakun päälle ennen tarjoilua. Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää osan vispikermasta ja pursottaa sitä kakun päälle.
Kakusta saat maidottoman näin:
Vaihda Viola tuorejuusto maidottomaan Tofutti-tuorejuustovalmisteeseen (sama määrä) ja vispikerma Sunnuntain kaurakermaan. Muista myös tarkistaa, sisältävätkö keksit maitoa!
Tekijän kommentti: vispaathan kerman ennen lisäämistä!
VastaaPoistaKiitokset tästä ohjeesta. Menee kokeiluun tänään. Olen sitruunan rakastaja ja nyt pitää kehitellä laktoositonta raikasta ja kesäistä juustokakkua synnäreille. Ehkäpä pinnalle vielä jokin hedelmä- tai punaherukkahyydykekerros :)
VastaaPoista