keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Kesä ja juustokakut: Mango-juustokakku

Eilen tein anoppilaan vietäväksi jälleen yhden juustokakun. Tällä kertaa testiin pääsi uusi Mango-tuorejuusto. Itse en päässyt kakkua maistelemaan, mutta kauppansa kakku teki. Tässäpä ohjetta (taas perusohjeesta sovellettuna):


Pohja:


10 digestive-keksiä
75 g voita (voit käyttää myös Keiju-margariinia)


Täyte:


2 prk Viola Mango -tuorejuustoa (laktoositon)
2 dl kuohukermaa (laktoositon)
5 liivatelehteä
1 dl sokeria
1,2 dl Appelsiini-mango -mehujuomaa
ripaus vaniljasokeria


Koristeluun mangoviipaleita


Valmistus: Valmista pohja murskaamalla keksit, sekoittamalla sulaan voihin ja painelemalla irtopohjavuuan pohjalle. Tämän jälkeen voit laittaa pohjan hyytymään jääkaappiin ja tehdä täytteen. Sekoita kuohkeaksi vispattu kuohukerma, tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna mehu ja sekoita haarukalla liivatelehdet siihen. Yhdistä kaksi seosta, sekoita ja kaada pohjan päälle. Hyytymiseen kannattaa varata vähintään pari tuntia aikaa, itse jätän kakun aina hyytymään yön yli. Voit koristella kakun esim. purkista saatavilla mangoviipaleilla (Pirkka) tai leikkaamalla suikaleita tuoreesta mangosta.

2 kommenttia:

  1. Muuten meni ihan hyvin, mut mehuu tuli "vähän" liikaa ni piti vähän soveltaa... (ja liivatetta vähän liian vähän)

    VastaaPoista
  2. No mites siinä nyt niin kävi? :P Harjoitus tekee mestarin? ;)

    VastaaPoista