torstai 23. helmikuuta 2012

Kotitekoiset hampurilaiset ja chilimajoneesi coleslaw:lla


Sen verran luistettiin tekovaiheessa, että hampurilaisen sämpylä on ostettu valmiina. Pihvi on valmistettu seuraavanlaisella ohjeella:

2 dl kermaa
1 dl korppujauhoja
1 isohko sipuli
1 kananmuna
1 tl pippurisekoitusta
2 tl suolaa
3 valkosipulinkynttä
2 tl yrttejä
700 g jauhelihaa

Ainekset sekoitellaan keskenään (ensin korppujauho turpoamaan nesteeseen), jonka jälkeen muovasin 4 suurta pihviä ja paistoin pihvit Jamie Oliver sisägrillillä. Pihvit voi tietenkin paistaa myös pannulla ja uunissa, mutta sisägrillillä pihveihin sai kesäisen grilliruuan tuntua.

Coleslaw:n valmistuksessa hyödynsin kariniemen.fi -reseptiä, mutta muokkasin siitä omanlaiseni:

1 pieni keräkaali tai n. puolikas suuri keräkaali
2 porkkanaa
2 vihreää omenaa
1 prk ultrakevyt-majoneesia
4 rkl valkoviiniä
paprikajauhetta, suolaa ja pippuria maun mukaan

Raastoin ensin ainekset, jonka jälkeen sekoitin joukkoon majoneesin, valkoviinin ja mausteet.

Viimeisenä ohjeena salaatin, tuoreen tomaatin ja juuston kanssa pääsi hampurilaisen väliin chilimajoneesi:

1 munankeltuainen
1 rkl viinietikkaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl sinappia
1/2 tl sokeria
2 dl öljyä

2 tuoretta punaista chiliä
1 vihreä paprika
paprikajauhetta
pippurisekoitusta

Valmista ensin ns. perusmajoneesi, sekoita kulhossa keltuainen, viinietikka ja mausteet (vältä vatkaamista!!), jonka jälkeen lisää öljy pikkuhiljaa, kokoajan sekoittaen. Kun majoneesin pohja on valmis, paloittele punaiset chilit siemenineen ja lisää joukkoon. Tämän jälkeen raasta paprika pieneksi raasteeksi ja valuta liika neste pois. Sekoita paprikat majoneesiin ja lisää paprikajauhetta ja pippurisekoitusta oman maun mukaan. Laita hampurilaisen väliin hyvä annos majoneesia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti