torstai 23. helmikuuta 2012

Veriappelsiini-juustokakku

Tämä juustokakkukin on tehty perusohjeella, mutta makua on muutettu. Kuva seuraa perässä.


Ainekset
Pohja:
100 g voita
1 pkt suklaamurukeksejä (n. 10-12 kpl koosta riippuen)

Täyte:
200 g Philadelphia tuorejuustoa
200 g Viola Appelsiini tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
160 g tomusokeria
n. 4 rkl sokeria
1 dl God Morgon Sicilien -mehua

Ohje:
Valmista ensin pohja. Murskaa (esim. kaulimen avulla minigrip-pussin sisällä) suklaakeksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita suklaakeksin murut voihin. Painele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita jähmettymään jääkaappiin kelmulla peitettynä.
Valmista seuraavaksi täyte. Vaahdota kuohukerma ja sekoita tuorejuusto valmiiksi vatkattuun kermaan. Kuumenna mehu kattilassa kiehuvaksi (laita samalla liivatelehdet likoamaan haaleaan veteen) ja sekoita liivatteet kuumaan mehuun. Kaada mehu-liivatelehtiseos tuorejuustoseokseen ja lisää makeutus. Sekoita tasaiseksi ja kaada pohjan päälle. Anna hyytyä väh. 4 tuntia. Ripottele päälle esim. nonparelleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti